Lite sier vel påske som en varm kopp kakao med marshmallows mens man sitter i solveggen ved hytta?

I denne oppskriften har vi tatt bort sukkeret og erstattet det med herlig sommerhonning. Det gjør marshmallowen søtere og mer smakfull.

Nytes enten på en pinne ved bålet eller i en kopp varm kakao i godt selskap.

Ingredienser

  • 230 g vann
  • 3 ss gelatinpulver
  • 300 g sommerhonning
  • 1/2 ts Vaniljepulver
  • 1 klype havsalt
  • Topping: melis, kakaopulver, kokos eller tørkede bær, alt etter hva man foretrekker.

Fremgangsmåte

Ha halvparten av vannet sammen med gelatinpulveret i kjøkkenmaskinen, og la det ligge sammen til bløt. Du kan vente litt med å skru på maskinen.

Ha resten av vannet, all honningen, vanilje og saltet i en gryte. Sett sukkertermomteret fast i gryta og sett platen på medium temperatur.

Blandingen skal koke til den når 115 grader, eller «soft ball stage» som det står. Dette kan ta noe tid, 10 – 15 min, så vær tålmodig og følg godt med.

Straks blandingen når 115 grader tar gryten av plata. Deretter setter du kjøkkenmaskina på den laveste hastigheten og heller den varme blandingen forsiktig oppi, litt om gangen.

Når alt er godt blandet øker du hastigheten gradvis på maskinen. Du vil fort se at blandingen tykner og blir hvit. La dette vipse i ca. 9-10 min til du får en stiv masse.

Mens maskinen går kler du en kakeform med bakepapir. Toppingen fordeler du fint over hele bunnen. Denne er viktig for at marshallowen ikke skal sette seg fast i papiret.

Fordel massen jevnt utover, men vær rask for den stivner fort!

Dryss deretter over mer topping og sett til kjøling i 2-3 timer eller over natta så du er sikker på den er stiv.

Til slutt skjærer du den opp i firkanter og nyter i godt selskap!