Med en døgnkvote på en laks kan det fort være at du må tilbringe litt tid til å utforske omgivelsene.

Vi har listet opp en rekke forslag til serverdiheter som kan være verdt å se om man har litt tid til overs.

Hegra festning

Hegra festning er et lite festningsverk like ved Hegra.

Festningsverket ble bygget i perioden 1908 – 1910 og skulle opprinnelige brukes for å forsvare om det skulle komme et angrep fra Sverige etter unionsoppløsningen i 1905.

Hegra Festning er også kjent for å være de siste festningsverket som kapitulerte under tyskernes invasjon i april/mai 1940. Under major Holtermann sin komando holdt 284 menn og en kvinne stand i 25 døgn.

I dag brukes området som et rekreasjonsområde sommerstid med utsikt over Hegra.

Steinvikholm Slott

Steinvikholm slott er en øyfestning på Skatval, ca. 10 km fra Stjørdal sentrum.

Festningen ble bygget i perioden 1525 til 1532 av norges siste katolske erkebiskop, Olav Engelbrektsson. Steinvikholm slott var den sterkeste befestningen i landet på sin tid og det største som ble bygget under den norske middelalder.

Leirfallfeltet, helleristninger

Helleristningene på Leirfallfeltet er et av de største feltene i Nord-Europa. Feltet ble først oppdaget i 1910 og det har siden den gang stadig dukket opp flere ristninger.

Les mer om Leirfallfeltet på Digital museum.

Trondheim

Har du en hel dag ledig kan det være verdt å ta turen til Trondheim en tur.

Nidarosdomen

Nidarosdomen er en katedral i Trondheim. Den er bygget over gravstedet til kong Olav II (ca. 995–1030, regjerte 1015–1028) som ble nasjonens skytshelgen. Nidarosdomen er også det tradisjonelle stedet for innvielse av nye konger i Norge. Katadralen ble bygget over en 230 års periode, fra 1070 til 1300.

Bondens Marked

Bondens Marked har markeder torget på Stjørdal hvor det tilbys smakfull lokalmat fra dyktige produsenter i hele Trøndelag. For oversikt over markedsdager, se på bondensmarked.no.