Adventstiden er godt i gang og det skal være en tid for kos og hygge.
Hvorfor ikke sette av helga til litt pepperkakebaking? I denne oppskriften har vi byttet halvparten av sukkeret med honning som gir pepperkakene mer sødme.
Velg mellom lyng- eller sommerhonning for mer eller mindre honningsmak og sødme.
Ingredienser
- 150 g smør
- 150 g brunt sukker
- 150 g sommerhonning eller lynghonning
- 450 g hvetemel, siktet
- 1 ts pepper, m/kvern
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ss nellik (malt)
- 2 ts bakepulver
- 1 egg
Varm forsiktig opp smør, sukker og honning i en kjele til sukkeret er oppløst.
Ha alt over i en bolle og avkjøl litt før du blander inn mel, bakepulver og krydder.
Tilsett egg og bland godt sammen.
Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natta om mulig.
Varm opp ovnen til 175 grader.
Ta passe stykker av deigen og kjevle ut på ett melet underlag før du trykker ut figurer.
Pepperkakene legges på ett stekebrett med bakepapir og stekes midt i ovnen i ca 8-10 min. Følg godt med, de blir fort ferdig!
La pepperkakene avkjøle på en rist før de nytes, men prøv å spar litt til jul!