På denne siden finner du den viktigste infoen om laksefiske ved Fornes. Har du noen spørsmål utover det som står her er det bare å ta kontakt på post@fornesgard.no eller telefon +47 404 13 773.


Fiskeregler

Fiskestang ved elva

Oppdaterte fiskeregler er tilgjengelige på Stjørdalsvassdragets Elveeieierlag sine nettsider. Vær oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis i sesongen. Dette varsler vi i så tilfelle om.


Desinfisering

Desinfisering er viktig for å unngå smitte av fiskesykdommer i elva.

Alle som fisker i Stjørdalsvassdraget skal desinfisere fiskeutstyret sitt før det brukes. Dette kan enten gjøres utenfor Sakshaug Sport AS i Stjørdal sentrum eller hos oss ved ankomst.

Dersom fiskeutstyret er tørt er dette tilstrekkelig som desinfisering, men det må likevel deles ut ett desinfeksjonsbevis.


Stjørdalskortet og fiskeravgift

Stjørdalskortet skal være løst før fisket starter. Midlene fra Stjørdalskortet går utelukkende til forvaltningstiltak i Stjørdalsvassdraget.

Alle over 18 år som fisker i Stjørdalsvassdraget må betale fiskeravgift. Denne betales til Miljødirektoratet. Bevis på betalt avgift skal fremvises før fisket kan starte.


Rapportering av fangst

All fangst skal rapporteres til Laksebørsen innen 24 timer. Rapportering gjøres via Elveguiden sine nettsider eller app.

Elveguiden

Kart over valdet

På kartet over ser du hele valdet du disponerer med aktuelle grenser. Følger du lenken under får du kartet som fullskjerm og med mulighet for å se hvor du (krever tilgang til GPS).


Valg av flue i Forra

Photo by Brendan Hollis on Unsplash

Er du usikker på valg av flue, snør eller stangbruk i Forra? Den dedikerte og erfarne Jan Erik Granbo har delt sine beste erfaringer med oss.

Jan Erik har og skrevet en artikkel om valg av flue, snøre og stang gjennom sesongen som er god lesing.

Aktuell vannstand kan leses på NVE sin målestasjon ved Høggås bru.


Hytteleie for laksefiskere

Hytta ved Nesset er en del av en gammel seter og leies i dag ut til laksefiskere.

Hytta har fem sengeplasser, innlagt vann med dusj og toalett, gassanlegg for matlaging samt ett 12 volts solcelleanlegg.

Rundt hytta er det ett stort uteområde med muligheter for både grilling og bålkos på sene sommerkvelder.


Lokalmatspakke

Leier du valdet og hytta en hel uke får du en kasse med lokalmat inkludert i leien. Denne består av lokalmat fra produsenter i regionen. En oversikt over innholdet finnes på vår nettside. Merk at innholdet kan variere noe etter tilgjengelighet.


Handel i Stjørdal

Nærmeste butikk er Spar Hegra, knappe 5 km fra valdet. Her finner du det meste du trenger av mat og drikke.

Ved behov for sport- og fiskeutstyr eller bare en prat om laksefiske kan vi anbefale Jan Sakshaug Sport AS og TRD Sportfiskesenter.

Ellers finne du det meste du trenger i Stjørdal sentrum.


Opplevelser i nærområdet

Med en døgnkvote på en laks kan det fort være at du må tilbringe litt tid til å utforske omgivelsene.

Vi har listet opp en rekke forslag til severdigheter på våre nettside som kan være verdt å besøke om man har litt tid til overs.


Bompenger til Dalsnesvegen Veglag

Tilgang til valdet er via Dalsnesvegen som driftes av Dalsensvegen veilag. Bompenger til denne vegen er inkludert i prisen når du leier for en uke. Du vil få utlevert ett bevis for dette som skal ligge i frontruten.

Dersom du har døgnkort må betales for hvert døgn. Avgiften er 20,- per dag og betaling gjøres via VIPPS på nr. 566 591.


Har du noen spørsmål så er det bare å ta kontakt enten på e-post eller på tlf +47 404 13 773

Fornes gård
Dalsnesvegen 8
7520 Hegra
post@fornesgard.no