Vi startet med prøveysting på våren 2019 og har siden da deltatt på flere kurs hvor vi lært av de beste som Kerstin Jürss fra Jürss Mejeri og David Asher fra Kanada.

Ved bruk av upasturisert melk og nøye kontroll av ysteprosessen lager vi en smakfull mozzarella og stekeosten *Spigiln.

Med melk direkte fra Kilnes gård lager vi den smakfulle hvitmuggosten Skarven, mozzarella og stekeosten Spigiln.


Produksjon av Skarven

Skarven

Skarven er en hvitskimmelost ystet på camenbert-metoden.
Osten lages av upasteurisert melk fra Kilnes gård og settes til modning et par uker før den er ferdig.
Skarven er en smakfull ost som passer godt på en brødbit eller kjeks med en skje honning på.


Mozzarella

Ysta i Hegra

Ved bruk av upasturisert melk og nøye kontroll av ysteprosessen lager vi en smakfull mozzarella som blant annet passer til pizza, salater og på smørbrød. 

Vi henter fersk upastuarisert melk hos Kilnes Gård og lager mozzarellaen samme dag.

Osten er holdbar en uke og passer godt på fredag- eller lørdagspizzaen.


Spigiln

En stekeost fra Fornes gård

Spigiln er en stekeost (halloiumi-type) som er lagd for steking eller grilling.
Den egner seg til å erstatte kjøtt i en hamburger eller kuttet i biter i salat.
Stek den på grillen eller i pannen på middels varme for en crispy skorpe.


Blåstøyten

En blåmuggost fra Fornes gård