Vi startet med prøveysting på våren 2019 og har siden da deltatt på flere kurs hvor vi lært av de beste som Kerstin Jürss fra Jürss Mejeri og David Asher fra Kanada.
Med melk direkte fra Kilnes gård lager vi den smakfulle hvitmuggosten Skarven, blåmuggosten Blåstøyten, mozzarella og stekeosten Spigiln.
Spigiln – stekeost fra Fornes gård
Spigiln er en stekeost (halloiumi-type) som er lagd for steking eller grilling. Osten passer godt som en hamburger eller kuttet i biter i salat.
Mozzarella – Ysta i Hegra
Ved bruk av upasturisert melk og nøye kontroll av ysteprosessen lager vi en smakfull mozzarella som blant annet passer til pizza, salater og på smørbrød.
Skarven – hvitskimmelost fra Fornes gård
Skarven er en hvitskimmelost ystet på camenbert-metoden og er en smakfull ost som passer godt på en brødbit eller kjeks med en skje honning på.