Laksefiske

Kart over valdet

Ett oppdatert og interaktivt kart over valdet finner du på vår nettside. Her kan du også enkelt se om du er innenfor grensene for valdet. Kartet finner du her: fornesgard.no/kart

Fiskeregler

Oppdaterte fiskeregler er tilgjengelige på Stjørdalsvassdragets Elveeieierlag sine nettsider. Vær oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis i sesongen. Dette varsler vi i så tilfelle om.

Fiskeregler kan leses her: fornesgard.no/fiskeregler

Desinfisering

Alle som fisker i Stjørdalsvassdraget skal desinfisere fiskeutstyret sitt før det brukes. Dette kan enten gjøres utenfor Sakshaug Sport AS i Stjørdal sentrum eller hos oss ved ankomst. Les mer om desinfisering her: fornesgard.no/desinfisering

Stjørdalskortet

Stjørdalskortet skal være løst før fisket starter. Midlene fra Stjørdalskortet går utelukkende til kultiveringstiltak i Stjørdalsvassdraget. Mer info om dette kan leses her: fornesgard.no/stjordalskortet

Fiskeravgift

Fiskeravgift betales til Miljødirektoratet via følgende lenke: fornesgard.no/fiskeravgift. Bevis på betalt avgift skal fremvises før fisket kan starte.

Rapportering av fangst

All fangst skal rapporteres til Laksebørsen innen 24 timer. Rapportering gjøres via www.lakseborsen.com.

En veileder for hvordan dette gjøres finner du her:

Valg av flue

Er du usikker på valg av flue, snør eller stangbruk i Forra? Den dedikerte og erfarne Jan Erik Granbo har delt sine beste erfaringer med oss. Les mer her: fornesgard.no/fluevalg

Vannstand

Aktuell vannstand kan leses på NVE sin målestasjon ved Høggås bru: fornesgard.no/vannforing

Praktisk om hytta

Oppvarming

Ved til oppvarming er inkludert i leien. Er det ønske om å fyre opp bål på uteområdet, er det anledning til dette. Ved til dette kan kjøpes av oss og koster 100,- per sekk.

Ta kontakt med oss så kan vi komme til hytta med vedsekker. Betaling gjøres per kort eller med VIPPS.

Solcelle

Strømmen på hytta kommer fra solcelle. Som oftest er det tilstrekkelig strøm på anlegget, men i perioder med mye nedbør og skyer kan batteriet bli utladet. Skulle dette skje så har vi ett ekstra batteri som står til lading på gården.

Gass 

Gass til varmtvann, matlaging og kjøleskap er inkludert i leien og kontrolleres alltid før nye gjester flytter inn. Skulle det mot formodning gå tomt for gass, er det alltid en ekstra beholder tilgjengelig i kassen bak hytta. I tillegg har vi en ekstra tank stående på gården om det skulle være behov.

Vann

Vannet hentes fra bekken bak hytta og er drikkbart, men kan ha noe ubehagelig farge og smak. Spesielt i perioder med mye nedbør. Av den grunn tilbyr vi rent vann fra gården på dunker med 10 L. Disse fylles opp hver lørdag når det er bytte av gjester.

Skulle det være behov for påfyll, er dette mulig å gjøre på tunet på gården. Ta kontakt så viser vi hvor dette er.

Fryser

På gården er det en fryser tilgjengelig om det skulle være aktuelt å fryse ned fangsten.

Søppel

Alt søppel legges i søppelposer som knytes igjen og legges i søppelkassen bak hytta. Flasker legges i egen anvist beholder.

Bompenger til Dalsnesvegen Veglag

Tilgang til valdet er via Dalsnesvegen som driftes av Dalsensvegen veilag. Bompenger til denne vegen er inkludert i leien og du får utlevert ett bevis for dette som skal ligge i frontruten.

Handel og opplevelser

Nærmeste butikk er Spar Hegra, knappe 5 km fra valdet. Her finner du det meste du trenger av mat og drikke.

Ved behov for sport- og fiskeutstyr eller bare en prat om laksefiske kan vi anbefale Jan Sakshaug Sport AS.

Ellers finne du det meste du trenger i Stjørdal sentrum.

Med en døgnkvote på en laks kan det fort være at du må tilbringe litt tid til å utforske omgivelsene.

Vi har listet opp en rekke forslag til severdigheter på våre nettside som kan være verdt å besøke om man har litt tid til overs. Les mer på https://fornesgard.no/opplevelser