Det nærmer seg jul, nettene blir lengre og kulda setter inn. Da er det godt å varme kroppen med en kopp eller to med gløgg.

En god variant er å bruke eplemost og honning som begge deler er gode lokale produkter. Eplemosten vår er fra de gamle epletrærne i hagen og er av typen transparent blanch, som gir en en noe syrlig smak.

Honningen er det biene som står for og du kan velge mellom lyng- eller sommerhonning.

Du trenger:

  • 750 ml eplemost
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss honning
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ts hel nellik
  • 2 stk stjerneanis
  • 3 skiver fersk ingefær
  • 2 kanelstenger

Varm opp eplemosten i en kjele sammen med frisk ingefær, sitronsaft, vaniljesukker og honning. Tilsett krydderet og la det trekke i 15 min eller lenger for mer smak. Tilsett mer honning etter ønske.

Sil av og server eplegløggen varm, gjerne med noen gode pepperkaker.