Høsting

Bikubene ved Fornes gård røktes i dag av Eirik Yven og Gry Fornes.

I Trøndelag er bringebær en viktig trekkplante for
biene. Bringebær finnes det rikelig av i området, og sammen med kløver og geiterams gir det honningen en lys farge og mild smak.

På sensommeren flyttes kubene til Hitra for å trekke på klokkelyng og røsslyng. Honningen fra klokkelyng er mild på smak og holder seg flytende, mens honningen fra røsslyng har en mer kraftig smak og fastere form.

Biefakta

  • Et bifolk består av én dronning og opptil 60 000 arbeidere og droner
  • En dronning kan legge 2000 egg om dagen
  • Dronningen kan leve 4–6 år, mens arbeiderne lever 4–5 uker
  • For å produsere ett kilo honning kan biene besøke over 3 millioner blomster

Innflygning


Spor honningen

Alle som har kjøpt honning av oss i fra og med 2018 kan her spore hvor biene har hentet nektaren sin fra. Dette gjør du med å finne «best før»-datoen i listen under kartet og trykke på linken.



Oppskrifter

Honningkake

Honningkake er en smakfull kake som er enkel og rask å lage, står seg lenge i kjøleskapet og blir faktisk bedre og bedre etterhvert. Med denne kaken i hus så da har du alltid en kake klar når du får besøk.

Honningkake

Ingredienser

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 250 g honning
  • 100 g smør
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts malt stjerneanis
  • 2 ts bakepulver
  • 250 g hvetemel

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet smør og honning og bland godt. Bland alt det tørre og rør det forsiktig inn i røra.

Helles i smurt form og stekes på 150 grader i 1 time.

Kaken avkjøles, pakkes i plast/folie og kan gjerne modnes noen dager før servering.